17. maaliskuuta 2012

Se on melkein valmis!

Keittiö etenee hitaasti, mutta varmasti. Yllättävän kauan kaikki pieni viilaus viekin aikaa. Mutta se on melkein valmis! Maanantaina tai tiistaina tulee sähkömies asentamaan sähköhellan takaisin paikoilleen tuohon puuhellan viereen. Sitä ennen on puuhellan edustalle laitetut uudet laatat vielä kiinnitettävä saumalaastilla. Sekä lattian reunan ja laattojen reunan päälle tulee puulista siistimään ilmettä.

Kattolistat myös uupuvat vielä, mutta ne laitetaan paikoilleen sitten joskus, kun sopivat tulevat vastaan. Keittiön uudet tasot jo saatiinkin, mutta kaappien alalistat, vetimet ja kulmahyllyt uusitaan vielä ensin tai seuraavan viikon aikana. Kaapin ovet saavat vielä jäädä paikoilleen, ne uusitaan sitten joskus, kun nuo puunväriset reunalistat alkavat oikein kovasti ärsyttämään. Nyt ei jaksa niitä enää alkaa miettimään.

Tässä muutamia kurkistuksia uuteen keittiöön:


Ja tuo kulmahylly, kaapin alalista sekä vetimet vielä uusitaan tasojen värisiksi. Kaapinovet saavat vielä toistaiseksi jäädä. Välitilan laatat ovat myös vanhat, niihin ei koskettu.


Uusi kello löysi jo paikkansa olohuoneeseen menevän oven päältä. Tuo ovi ei siis normaalisti ole tuolla, vaan on nyt remontin takia kaivettu autotallista, jotta kaikki pöly ja roska ei kulkeudu keskeneräisestä olohuoneesta keittiöön. Kuvassa näkyy myös uusittu, kuultolakattu, katto. Listat vielä uupuu, sillä jostain pitäisi löytää vanhaa, koristeellista ja leveää listaa. Vielä ei ole vastaan tullut mistään. Ja kuvassa näkyvä kulmahylly vaihdetaan tummaksi.


Tässä pieni kurkistus lattianrajaan, jossa näkyy uusi ihana lattia, josta tykkään ylikaiken! Kyllä tämä Osmo Colorilla öljyvahattu puulattia voittaa vanhan 20-30 vuotta vanhan muovimaton mennen tullen :)Kuvassa näkyy vanha puuhella, joka on tarkoitus ottaa käyttöön, mikäli palotarkastaja sen sallii. Sen eteen laitettiin uudet laatat, josta pitää vielä saumata. Viereiseen tyhjään tilaan tulee sähköhella. Kuten takaseinästä näkyy, on vanhan talon remontoiminen huisin hauskaa puuhaa, sillä kaikki uusi on yleensä tehty vanha päälle. Tapettia löytyy siis likemmäs kymmentä eri kerrosta ja samoin noita laattoja näkyy tuossa kaksi ja tuon alimman alta löytyy vielä vanha "laatta" eli joku mustavalkoinen pinnoitettu lastulevy, josta on joskus kauan sitten käytetty.

Mutta kyllä tästä vielä keittiö tulee! Ja paljon parempi kuin entinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti