17. elokuuta 2011

Puutarhan lumoissa

Kesä on mennä sujahtanut ulkona puutarhan puolella. Maalaistalon pihapiirissä puuhaa riittää koko ajan ja joka paikassa. Aika on viime vuosina ollut hiukan kortilla ja pihan kukkapenkit ovat saaneet ihan rauhassa kasvaa. Ja ovathan ne kasvaneetkin tai no lähinnä rikkaruohot ovat kasvaneet ja tukahduttaneet pikkuhiljaa pienempiä kukkasia.

Aloitin viime kesänä kukkapenkkien siivousoperaation ja päätin, että joka kesä on siivottava vähintään yksi kukkapenkki. Viime kesänä ehdin siivota niitä 3 kappaletta. Tämän kesän saldo on yksi poistettu kukkapenkki ja yksi siivottu :)

Ennen kukkapenkki näytti tältä (jos tätä nyt kukkapenkiksi enää voi sanoa):


Ja pitkän puurtamisen jälkeen se näyttää vihdoin tältä:


Kukkia tuo vielä kaipaa ja reunoille nurmikon siemeniä. Jouduin tuota kaivamaan tuosta, koska reunakiviä poistaessani lapioni kolhati johonkin kovaan ja kun aloin sitä tutkimaan, löysin nurmikon alta 5 kappaletta pihalaattoja :) Olivat aikojen saatossa jääneet sinne.

Toinen projektini oli erään kukkapenkin poisto. Kukkapenkki on joskus tehty ruusupensaan viereen ja nyt tuo ruusupensas oli vallannut koko kukkapenkin:


Koko penkki piti kaivaa pois ja maata sai vielä kaivaa pois 20 cm, jotta sain ruusun juuret kaivettua ylös. Lopuksi tilalle uudet mullat ja nurmikon siemenet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti